Ілюстрація / REUTERS

Іран уже має достатньо потужностей, аби збагачувати уран до будь-якого обсягу, і готовий це зробити за відповідного рішення уряду.

Про це йдеться в заяві заступника глави Організації з атомної енергії Ірану Алі Асгара Зарена, пише Громадське.

«Якщо сьогодні влада Ірану ухвалить таке рішення, то Організація з атомної енергії як виконавець зможе збагатити уран на будь-який відсоток», — сказав Зарен.

Відео дня

При цьому раніше міністр закордонних справ Ірану Мохамад Джавад Зариф заявив, що кроки Тегерана з поступового відходу від своїх зобов’язань за ядерною угодою липня 2015 року будуть припинені.

Читайте такожPolitico: Ірану варто пильно вивчити урок смерті комунізму в Румунії

Раніше спікер іранського парламенту Алі Ларіджані заявив, що Іран може переглянути співпрацю з МАГАТЕ, якщо європейські учасники ядерної угоди 2015 року не дотримуватимуться свої зобов'язань.

Нагадаємо, що заяви іранських посадовців пролунали на тлі введення в дію формального механізму розв’язання спорів у межах Іранської ядерної угоди з боку Великої Британії, Франції та Німеччини.

Країни звинувачують Іран у порушенні положень ядерної угоди 2015 року. Зокрема, в грудні 2019-го вони звернулися до ООН, стверджуючи, що Тегеран продовжує розробляти балістичні ракети, здатні переносити ядерний заряд.