Пєсков не зміг відповісти, чи запросять Зеленського в Москву на парад 9 травня / УНІАН

У Кремлі уточнять, чи зберігся у них намір направити запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати парад 9 травня в Москві після його слів про те, що змова тоталітарних режимів призвела до початку Другої світової війни.

Читайте такожЗалишається помічником Путіна: у Кремлі заявляють, що указом про звільнення Суркова все ще немає

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Відео дня

«Ви знаєте, мені потрібно це уточнити (чи буде запрошення - УНІАН). Я поки не готовий відповісти на це запитання, але можу повторити, що подібні висловлювання (Зеленського - УНІАН) окрім жалю й нерозуміння нічого не викликають. Усе інше потребує уточнення», - відповів Пєсков на запитання, чи буде Кремль відправляти Зеленському запрошення відвідати парад 9 травня після його заяви в Польщі.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2019 року помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що російська сторона направить Зеленському запрошення на святкування 75-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні в травні 2020 року.

27 січня Зеленський на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції в Освенцимі заявив, що лише згуртованість міжнародної спільноти може дати відсіч будь-якій агресії та вберегти людство від нових страждань. «Польща та польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни й дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту. Сьогодні всім демократичним державам слід об'єднати свої зусилля. Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році, не мають права на байдужість і бездіяльність», - сказав Зеленський.