Володимир Путін / REUTERS

У Кремлі заявили, що пропозиція внести зміни до конституції Росії та перейменувати посаду президента на «верховного правителя» буде розглянута, як і інші пропозиції.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Росії поліція розгледіла у прізвиську х***о натяк на Путіна та оштрафувала активіста

Відео дня

Зокрема, він заявив, що у президента Росії Володимира Путіна немає ніякої позиції щодо ідеї перейменувати назву посади глави держави і замінити її на «верховний правитель».

«Поки це все йде в режимі дискусії, це нова ініціатива. Президент Путін нічого не думає з цього приводу »- сказав Пєсков.

«У ході дискусії, в ході роботи цієї комісії (щодо поправок до Конституції) надходить дуже багато пропозицій, в цьому і полягає мета дискусії - зібрати думки. Глава держави висунув свою ініціативу, і вже далі у вільному абсолютно режимі в комісію надходять точки зору додаткового характеру, потім у результаті обговорення, звісно, якісь відсіюватимуться, якісь прийматися, якісь ні, звідси з'явиться шуканий результат роботи комісії. Поки це все йде в режимі дискусії», - додало він.

У той же час, він заявив, що про децентралізацію і переїзд федеральних міністерств у регіони не йдеться.

«Мова про це не йде», - сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на запитання, як у Кремлі ставляться до ідеї, що вперше прозвучала на засіданні робочої групи зі зміни конституції, про децентралізацію і переїзд федеральних міністерств у регіони.

Як повідомляв УНІАН, у Росії запропонували перейменувати посаду президента на «верховного правителя».