Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео запевняє, що США є найжорсткішим захисником суверенітету і територіальної цілісності України у світі.

Читайте такожВізит Помпео в Україну: Кремль поспішив відреагувати

Як передає кореспондент УНІАН, про це Помпео сказав на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Відео дня

Держсекретар США повідомив, що обговорив з українським президентом відносини України з Росією.

«Сполучені Штати під керівництвом президента Трампа є найжорсткішим захисником суверенітету і територіальної цілісності України у світі. Ми підтримуємо зусилля України щодо приєднання до НАТО і щодо зближення з Європейським Союзом», - наголосив Помпео.

Також він нагадав, що у липні 2018 року була оприлюднена Кримська декларація, у якій чітко заявлено, що «Крим є частиною України і що Сполучені Штати ніколи не визнають намагання Росії анексувати його».

Крім того, Помпео нагадав, що у березні 2019 року у координації з партнерами з Канади і Євросоюзу були запроваджені санкції у відповідь на неспровоковану атаку Росії на українські кораблі у Керченській протоці, яка сталася у листопаді 2018 року.

У грудні 2019 року були застосовані санкції проти РФ у зв'язку з побудовою російського проекту «Північний потік-2».

За словами Помпео, реалізація проекту «Північний потік-2» створює для Росії можливість свободи дій для дестабілізації ситуації в Україні.