Ілюстрація / REUTERS

Армія Туреччини перекидає бронетехніку до кордону із сирійською провінцією Ідліб, де сили Башара Асада та Росії посилили свій наступ проти сирійської опозиції. Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пригрозив «вжити заходів» через цей наступ.

Про перекидання техніки повідомляє проурядова турецька газета «Анадолу».

«Чергова колона бронетранспортерів та танків дійшла до району Рейханли провінції Хатай на кордоні із сирійським Ідлібом», — пише видання.

Відео дня

Зазначається, що техніку перекинули на кордон із Сирією «з метою посилення військових частин, що дислоковані у прикордонних районах». Про наступ армії Асада у повідомленні не згадується.

Читайте такожВійна у Сирії: Ердоган звинуватив Росію у невиконанні домовленостей

Водночас проасадівське видання Al Masdar News повідомило з посиланням на джерело у провінції Хама, що понад 200 турецьких танків перетнули сирійський кордон.

Вони нібито хочуть заблокувати наступ армії Асада на місто Саракіб, розташоване на перехресті двох трас — Латакія-Алеппо та Алеппо-Дамаск.

Нагадаємо, Ердоган раніше звинуватив Росію у невиконанні домовленостей щодо Сирії, зокрема у зв’язку з наступом в Ідлібі, й пообіцяв відповісти, якщо це продовжиться.