Ілюстрація REUTERS

Національна прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу малайзійського Boeing рейсу МН17 в Україні та викликала їх для слідчих дій.

Читайте такожНідерланди звинуватили Росію у свідомій відмові видати бойовика ЦемахаПро це заявила адвокат одного з обвинувачених Олена Кутіна, пише ТАСС.

«Одного з обвинувачених – Пулатова Олега Юлдашевича – буде захищати міжнародна група захисту з двох голландських адвокатів і одного російського», – сказала вона.

Відео дня

Кутіна додала, що робота групи адвокатів здійснюватиметься у відповідності з усіма нормами міжнародного права.

«При здійсненні захисту ми будемо розглядати цю справу з глибокою повагою до почуттів сімей жертв, а також з урахуванням основного принципу кримінального провадження, яким є презумпція невинності. Ми сподіваємося, що розгляд справи в суді Нідерландів буде незалежним і об'єктивним», – підкреслила адвокат.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група встановила, що літак був збитий ракетою, випущеною з російського комплексу «Бук». Першими чотирма підозрюваними у трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін, російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов та Леонід Харченко.

Суд над підозрюваними розпочнеться 9 березня 2020 року в Нідерландах.