Агентство Reuters

Президент Болгарії Румен Радев висловив недовіру уряду країни.

Як повідомляє ЄП з посиланням на болгарські ЗМІ, про це Радев заявив у зверненні до нації.

За словами болгарського президента, протягом трьох років він закликає уряд до ефективної і відповідальної роботи "не як політичний противник, а як глава держави з думкою і турботою про майбутнє країни".

Відео дня

"На жаль, цього не відбувається. Ми є свідками гострої кризи в управлінні на всіх рівнях", - сказав Радев. І додав, що "відсутність волі до реформ і боротьби з корупцією, методичне порушення закону", призвело до того до того, що в Болгарії "паралізовані цілий соціальні системи та інститути".

"Жителі Перника і цілих сіл в регіоні залишаються без води через те, що кабінет міністрів відмовляється брати на себе політичну відповідальність", - заявив президент Болгарії.

Читайте такожУслід за Україною: Болгарія відреагувала на слова Макрона про "нелегальні болгарські банді"

Він також згадав про розслідування зарубіжних ЗМІ, які пролили світло на спалювання іноземного сміття на електростанціях Болгарії. "Болгарія не є звалищем, і ніхто не має права робити ставку на здоров'я болгар, щоб дати заробити купка бізнесменів під захистом держави", - сказав він.

Які юридичні наслідки матиме ця заява - невідомо.

Прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисов слова президента назвав "прямим втручанням у незалежність влади".

"Ще в грудні я сказав, що він не президент для мене, а руйнівник нації... За 70 років його партія не замінила жодного водопроводу. Коли я став мером Софії, вони затопили Софію мотлохом і чим завгодно", - сказав прем'єр, підкресливши, що його проблема не в уряді, а в інших інститутах.

Як повідомляв УНІАН, раніше Болгарія вирішила вислати російських дипломатів, яких звинуватили у шпигунстві.