Лочмелис / kino-teatr.ru

"Я роблю це заради України", - сказав Лочмеліс.

"Я звичайно, постраждаю у фінансовому плані, але це найменше, що можу зробити на благо України. Якщо я поїду в Крим і продовжу зніматися в кіно, то буду відчувати себе, немов підтримую росіян. Після того, як Росія підтягнула важку військову техніку до України і послала туди тисячі чоловік, та ще й прозвучала новина, що Путін може віддавати наказ на використання військової сили за кордоном, у мене пропало бажання брати участь у цьому проекті», - підкреслив актор.

Читайте такожНамети, "Беркут" і дим від покришок: посеред Москви заради фільму влаштували "майдан"

Відео дня

Як наголошується в повідомленні, у фільмі "Вікінг" Лочмеліс відіграє важливу роль, тому доведеться переписувати сценарій або шукати інші способи виходу із ситуації. Швидше за все, в Росії до нього подадуть судовий позов, повідомляє Delfi.lv.

"Поки ситуація не зміниться, я з росіянами просто не буду працювати. Ні в Латвії, ні в Росії. Вони створюють якісь чорні списки, накладають ембарго на рибну продукцію. Чому страждати повинні тільки ми? Нехай і росіяни хоч разок подумають про свою поведінку", - заявив Лочмеліс.

"Не думаю, що вони вгамуються, адже вони одержимі своєю ідеологією і всі ходять з відчуттям, що це єдиний шлях. Завтра їм може захочеться відібрати шматочок Фінляндії чи Латвії", - додав Лочмеліс.