REUTERS

Влада США заявила про успішну спецоперацію з усунення лідера терористичної організації "Аль-Каїда" на Аравійському півострові (AQAP) Касима аль-Рімі.

Читайте такожУ Ємені атакували тренувальний табір військових, загинуло 60 людей

Про це йдеться в заяві президента США Дональда Трампа, опублікованій на сайті Білого дому. "За розпорядженням президента Дональда Трампа США провели антитерористичну операцію в Ємені, результатом якої стала успішна ліквідація Касима аль-Рімі, засновника і лідера "Аль-Каїди" на Аравійському півострові, а також заступника лідера "Аль-Каїди" Айман аль-Завахірі", - йдеться в повідомленні, передає 112.ua.

Відео дня

У Білому домі зазначили, що аль-Рімі приєднався до "Аль-Каїді" в 1990-х роках, коли працював на Усаму бен Ладена в Афганістані. Коли аль-Рімі очолив "Аль-Каїду" на Аравійському півострові, ця організація здійснювала жорстокі розправи над жителями Ємену, а також намагалася надихнути своїх прихильників атакувати США.

Як пояснили у Вашингтоні, ліквідація аль-Рімі послаблює AQAP і зменшує рівень загрози для національної безпеки Сполучених Штатів і союзників.

"Ми надалі будемо захищати американський народ, переслідуючи й усуваючи терористів, які прагнуть нам нашкодити", - йдеться в заяві Дональда Трампа.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що син ліквідованого лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена Хамза бен Ладен був убитий в ході спецоперації.