На борту траулера перебувало 7 осіб / Фото: скріншот відео

Російський риболовецький траулер затонув біля берегів Естонії, сімох членів екіпажу вдалося врятувати.

Читайте такожУ Колумбії помер особистий кілер Ескобара, якому приписують вбивство кількох сотень людей

У рятувальній операції брала участь фінська прикордонна охорона, яка доставила двох членів екіпажу вертольотом в Гельсінкі, повідомили 7 лютого радіоновини ERR з посиланням на газету Iltasanomat.

Відео дня

Як повідомляється, у порятунку сімох членів екіпажу також брало участь фінське рятувальне судно з Порвоо, естонські кораблі та вертоліт.

У Департаменті поліції і прикордонної охорони Естонії повідомили, що сигнал лиха з судна вступив у четвер о 23:40 в 15 милях на північ від півострова Юмінда. Сигнал лиха був переданий по радіо разом з координатами. У траулера вийшло з ладу рульове управління, а дві секції наповнилися водою. Судно лягло в дрейф, через деякий час на борту було втрачено електроживлення.

Центр морської охорони Естонії організував спільну рятувальну операцію з Фінляндією і повідомив про траулер судам, які перебували поблизу.

Першим на допомогу прибув танкер під ліберійським прапором, який виявив у воді рятувальний пліт. Людей, які знаходилися в ньому підняли на борт, двох постраждалих доставили гелікоптером до лікарні в Гельсінкі. Естонський поліцейський вертоліт доставив інших п'ятьох членів екіпажу для медичної перевірки в Північно-Естонську регіональну лікарню. Всі члени екіпажу - громадяни Російської Федерації.