Ігор Додон / REUTERS

Молдова і так звана "ПМР" поки не готові до публічних обговорень політичного аспекту придністровського врегулювання.

Як повідомляє Sputnik, про це заявив президент Молдови Ігор Додон в понеділок після робочого засідання з головою парламенту і прем'єром країни.

За його словами, на даний момент влада сконцентрована на розв'язанні приватних поточних проблем, з якими стикаються громадяни правого і лівого берегів Дністра.

Відео дня

"Після цього ми почнемо вирішувати проблему політично. Публічно обговорювати політичну сторону питання ми поки не готові", - підкреслив Додон.

При цьому Додон навів у якості позитивного прикладу Гагаузію - автономію на півдні Молдови.

Читайте також«Замовили через одеське угруповання»: Додон заявивши про підготовку замасі на його життя

"Вважаю, що придністровська проблема може бути вирішена і буде (вирішена) тоді, коли ми знайдемо компроміс, внутрішній, на національному рівні, у переговорах з представниками лівого берега Дністра. Думаю, це можливо", - сказав молдавський президент.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Додон заявив, що готовий надати невизнаному Придністров'ю широку автономію. За його словами, за останні роки Кишинів визнав дипломи придністровських вишів, вирішив проблему видачі реєстраційних автомобільних номерів, також ведеться робота щодо скасування роумінгу в телефонного зв'язку. У той же час Додон відмітив, що політичне врегулювання може відбутися тільки в результаті переговорів.