REUTERS

Президент Туреччини Раджеп Таїп Ердоган заявив, що армія його країни буде завдавати удари по силах режиму Башара Асада в повітрі й на землі в будь-якій частині Сирії, якщо постраждає бодай ще один турецький солдат на тлі того, як сирійський режим намагається відбити контроль над провінцією Ідліб.

Про це пише Reuters, додаючи, що тисячі мирних сирійців рухаються на північ до турецького кордону. Багато з них йдуть пішки через сніг в морозну погоду, намагаючись втективід ударів авіації Росії, яка підтримує режим в Дамаску. Ердоган сказав, що Туреччина хоче відкинути армію режиму за межі своїх спостережних пунктів у Ідлібі до кінця цього місяця. Він додав, що Анкара не дозволить бойовим групам всередині провінції дати привід для атаки.

Читайте такожFinancial Times: Європа скоро відчує біль від нової бійні в Сирії, яку влаштувала Росія

Відео дня

У свою чергу, Кремль звинуватив Туреччину в порушенні домовленостей з Росією щодо нейтралізації бойовиків у провінції Ідліб. При цьому, російська сторона пообіцяла, що атаки сирійських і російських сил будуть продовжуватися.

Війська сирійського режиму й іранські загони йдуть в наступ в провінції Ідліб, намагаючись знищити останній бастіон повстанців, які останні 9 років намагалися повалити президента Башара Асада. Туреччина, яка  підтримує деякі повстанські групи, пішла в контратаку після загибелі 13 турецьких солдатів. Вони стали жертвами обстрілів, які сирійський режим проводив останні 10 днів у Ідлібі.

Читайте такожWashington Post: США пора ввести санкції проти Росії за нову криваву бійню в Сирії

«Якщо буде бодай найменше поранення нашого солдата на спостережному посту або в інших місцях, я заявляю, що ми від тепер будемо завдавати удари по силах режиму будь-де, не зважаючи на межі Ідлібу й лінії домовленостей, які були укладені в Сочі», - сказав Ердоган.

«Ми застосуємо будь-які необхідні засоби в повітрі чи на землі без вагань», - додав він.