На борту Westerdam знаходяться 1455 пасажирів і 802 члени екіпажу / скріншот

Круїзний лайнер Westerdam, який раніше відмовилися прийняти п'ять країн, прибув в Камбоджу.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожКоронавірус на лайнері Diamond Princess: Японія збирається евакуювати хворих та літніхПасажири та члени екіпажу поки не висадилися на берег: влада Камбоджі перевіряє їх на коронавірус. Якщо на борту Westerdam не знайдуть заражених, пасажири почнуть покидати лайнер 14 лютого.

Відео дня

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейєсус похвалив владу Камбоджі за прийом Westerdam: «Це приклад міжнародної солідарності, до якої ми постійно закликаємо».

На борту Westerdam знаходяться 1455 пасажирів і 802 члени екіпажу. Лайнер провів у морі два тижні, оскільки його відмовилися впустити у свої порти Японія, Гуам, Філіппіни, Таїланд і Тайвань. Лайнер не пускали з побоювань, що його пасажири або члени екіпажу можуть бути заражені коронавірусом. Оператор лайнера стверджував, що люди на борту регулярно перевірялися під час подорожі, і ні в кого з них не був виявлений вірус.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Японії з 5 лютого на двотижневому карантині стоїть круїзний лайнер Diamond Princess, на борту якого знаходяться близько 3500 осіб.