Ангела Меркель \ Фото: REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що той, хто застрелив дев'ять осіб в німецькому місті Ханау, діяв з міркувань расизму і екстремізму.

Читайте такожУ Німеччині невідомі відкрили стрілянину, 8 загиблих - ЗМІ (фото, відео)

За словами канцлера, ще рано давати оцінку злочину, але зараз багато що вказує на те, що злочинець керувався правоекстремістськими і расистськими мотивами. «Расизм - це отрута. Ненависть - це отрута. І ця отрута існує в нашому суспільстві, і на ній лежить вина за занадто велику кількість злочинів», - сказала канцлер на брифінгу, передає kommersant. Вона додала, що уряд Німеччини виступає проти тих, хто "намагається розколоти Німеччину".

Відео дня

У свою чергу президент країни Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив солідарність з жертвами расизму. «Я підтримую всіх, кому загрожує ненависті на ґрунті расизму. Ви не самотні», - йдеться в заяві президента Геомании. Він упевнений, що більшість жителів країни засуджує цей акт і всі форми расизму, ненависті і насильства. «Ми не послабимо зусиль у забезпеченні мирного співіснування в нашій країні», - додав Франк-Вальтер Штайнмайер.