За словами президента Естонії, у країни немає претензій до сусідів / УНІАН

Естонія не має територіальних претензій до сусідів - відповідну обіцянку офіційний Таллінн дав своїм союзникам.

Про це заявила президент країни Керсті Кальюлайд, передає РБК з посиланням на естонські ЗМІ.

Кальюлайд зазначила, що побудова безпеки Естонії почалася після відходу з країни радянських військ. За її словами, тоді колишній прем'єр країни Андрес Таранд сказав, що Естонія повинна йти вперед у кордонах, відмінних від тих, що існували до Другої світової війни.

Відео дня

"Це не означало денонсації Тартуського мирного договору", - підкреслила президент Естонії. І додала, що без цього документа Естонії ніколи б не відкрилася "двері НАТО". За її словами, Таллінн повинен постійно намагатися робити крок до ратифікації прикордонної угоди.

Читайте такожСпікер естонського парламенту звинуватив РФ в спробах "переписати" історію

Тартуський мирний договір був укладений в 1920 році між РРФСР та Естонією. Угода передбачала передачу Естонській Республіці територій Печерського району Псковської області, так званої Естонської Інгерманландії, яка тепер є частиною Кінгісеппського району Ленінградської області, а також правобережжя річки Нарва. Після того, як територія Естонської РСР була звільнена від нацистських військ в роки Другої світової війни ці землі повернули РРФСР.

Як повідомляв УНІАН, раніше естонська розвідка назвала Росію головним джерелом небезпеки для країни і оцінила загрозу нападу.