REUTERS

Демократи Сенату США направлять звернення до держсекретаря Майка Помпео та міністра фінансів Стівена Мнучіна з вимогою покарати Росію за спробу вплинути на президентські вибори 2020 року.

Про це пише Axios з посиланням на відповідний документ.

Читайте такожУ Литві хочуть включити у список санкцій ЄС ще одного друга Путіна

Відео дня

Також демократи закликали «визначити та внести до санкцій усіх, хто відповідатиме за втручання у вибори, зокрема президента Путіна».

Автори звернення стверджують, що намагання уникнути такого покарання буде розцінюватися як «відхід від відповідальності захищати США від загроз національній безпеці».

Раніше ЗМІ писали, що під час брифінгу за зачиненими дверима чиновники американських розвідувальних служб повідомили Комітету Палати представників з питань розвідки, що Росія знову намагається вплинути на американську політику перед голосуванням, яке пройде у листопаді.

Трамп відреагував на цю інформацію тим, що звільнив голову національної розвідки США й замінив його іншим лояльним кандидатом. Це відбулося на тлі того, як демократи й колишні американські чиновники почали бити на сполох через загрозу для національної безпеки.