Ілюстрація \ REUTERS

В іранському місті Бендер-Аббас місцеві жителі підпалили лікарню, куди з міста Кум, що вважається епіцентром епідемії COVID-19, могли привезти тих, хто інфіковані коронавіусом.

Читайте такожНові жертви коронавірусу: у Південній Кореї за добу захворіла майже тисяча людей, першого хворого виявлено в Катарі

Як повідомляє "Німецька хвиля", пожежу незабаром загасили, про жертв і постраждалих не повідомляється. Представники медичної установи заперечують, що в ній є хворі з SARS-CoV-2. Повідомлення про це раніше поширилися в іранських соцмережах.

Відео дня

Зазначається, що кількість заражених коронавірусом в Ірані досягла майже 600 осіб, за офіційними даними, загинули 43 особи. Серед тих, хто заразилися, заступник міністра охорони здоров'я і 5 депутатів парламенту, один з них, за даними іранських ЗМІ, помер. Деякі ЗМІ також стверджують, що загиблих від пневмонії COVID-19 може бути значно більше.

Раніше представники влади Ірану заперечували початок епідемії в країні, серед них публічно про це говорив і заступник міністра охорони здоров'я Ірадж Харірчі, який зараз інфікований коронавірусом. Робота парламенту призупинена, всім депутатам запропоновано здати аналізи. За кількістю смертей від SARS-CoV-2 Іран посідає друге місце після Китаю.