Ілюстрація \ REUTERS

Франції влада через поширення коронавірусу заборонила усі заходи у закритих приміщеннях з кількістю учасників понад 5 тис.

Читайте такожАрмані через коронавірус закрив фабрики і офіси в Італії

Про це заявив міністр охорони здоров'я країни Олів'є Веран після спеціального засідання уряду, повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на Reuters.

Відео дня

«Ці заходи є тимчасовими, і, ймовірно, їх доведеться переглянути. Вони є обмежувальними, і (...) ми сподіваємося, що вони не триватимуть довго, оскільки це означатиме, що ми стримали поширення вірусу», - сказав він.

Заборона не зачепить футбольні матчі на стадіонах.

У департаменті Уаза на півночі Франції та у місті Ла Бальм-де-Сієнжі у французьких Альпах, які є осередками захворювання на COVID-19, заборонили взагалі усі масові заходи.

Окрім того, був скасований паризький півмарафон, запланований на 1 березня, на який зареєструвалися 44 тисячі бігунів, а також останній день міжнародної аграрної ярмарки у столиці країни.

За даними Верана, станом на 29 лютого кількість зафіксованих випадків захворювання на коронавірус у країні становить 73. З інфікованих 59 людей перебувають у лікарнях, двоє померли, а 12 - вилікувалися.