Влада Грузії вживає заходів через коронавірус / фото: Flickr/Leo Koolhoven

У Грузії влада рекомендує скасувати заходи в місцях масового скупчення людей з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Як повідомляє видання Sputnik Грузія з посиланням на прес-службу голови уряду Грузії, сьогодні відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради під головуванням прем'єр-міністра Георгія Гахарія.

Читайте такожЛувр закрили через поширення коронавірусу

Відео дня

На засіданні ради йшлося про те, що стан здоров'я трьох інфікованих задовільний. За останніми офіційними даними, понад 100 осіб залишаються на карантині.

Щоб запобігти поширенню коронавірусу, рада закликала громадян Грузії утриматись від поїздок, особливо до країн, які Всесвітня організація охорони здоров'я назвала «зонами підвищеного ризику».

Також було прийнято рішення розмістити на всіх прикордонних контрольно-пропускних пунктах і аеропортах спеціальні намети, де перебуватимуть пасажири, які приїхали до Грузії з країн, що є зонами підвищеного ризику, перш ніж їх доставлять до лікарень.

Крім того, інтенсивні дезінфекційні роботи ведуться в школах і дитячих садках по всій Грузії. Навчальні заклади, а також громадський транспорт обробляють спеціальними розчинами.

На засіданні ради зазначили, що «немає жодних підстав для паніки в країні, і уряд повністю контролює процес».