Черіт Норман Шалє / фото flickr.com/us-mission

Заступник представника США в ООН Черіт Норман Шалє закликала світову спільноту запроваджувати санкції проти Росії за її дії в Криму.

Про це представник США сказала під час засідання Ради безпеки ООН 6 березня, передає Радіо Свобода.

"США сповнені рішучості притягнути Росію до відповідальності за окупацію Криму. З 2014 року наступні раунди санкцій адресно зверталися до тих, хто грав провідну роль в окупаційному режимі. Також є санкції щодо представників правоохоронних органів, які застосовували тортури до кримськотатарських активістів. Закликаємо інші країни запровадити такі ж обмеження", - сказала Черіт Норман Шалє.

Відео дня

Читайте такожЄС розглядає можливість введення "кіберсанкцій" проти Росії – Bloomberg

Вона також закликала Росію надати доступ ООН і ОБСЄ на територію анексованого півострова, щоб міжнародні місії могли спостерігати і документувати все, що там відбувається.

На цьому ж засіданні Радбезу ООН голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав запровадити ембарго на всі види російських енергоносіїв для того, щоб "примусити Росію повернути Крим і Донбас".

Раніше УНІАН повідомляв, що Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Російської Федерації за дестабілізаційні дії проти України.