Антоніу Гутерріш / REUTERS

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш вважає, що 21 століття має бути оголошено століттям гендерної рівноправності.

Про це він написав у колонці для недільного випуску газети Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Про це він написав у колонці для недільного випуску газети Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Відео дня

«Настав час припинити спроби змінити жінок і почати змінювати систему, яка заважає їм розкрити свій потенціал», - упевнений він.

Генсек ООН нагадав, що, згідно з всесвітньою статистикою, на трьох чоловіків-депутатів припадає лише одна жінка-парламентарій.

Канцлер ФРН Ангела Меркель записала спеціальний подкаст з нагоди Міжнародного жіночого дня. На її думку, чоловіки мають активніше залучатися в сімейну сферу, в процес догляду за нужденними і до виховання дітей. У такому випадку у ще більшої кількості жінок вийде реалізуватися в діловому житті.

«Жінки можуть все. Це факт», - резюмувала канцлер.

Читайте такожПапа Римський вперше провів недільну службу у форматі онлайн-трансляції через спалах коронавірусу

У Німеччині 8 березня відзначається як державне свято тільки в Берліні, повідомляє Deutsche Welle.

Спеціальних заходів з цієї нагоди міським сенатом не передбачено. Проте феміністичне об'єднання «фрауен*кампфтаг» проводить демонстрацію, яка почалася о 16.00 в районі Веддинг і завершиться на центральній площі - Александерплац.

«Ми виступаємо проти таких течій «правої» ідеології, як націоналізм, расизм у повсякденному житті, антисемітизм», - пояснили в організації.

Багато з присутніх принесли із собою плакати з написами: «Різноманітність і рівноправність», «Ні - сексизму».

У деяких федеральних землях відбулися марші: у Кельні і Мюнстері (Північний Рейн - Вестфалія) на них вийшли понад 1 тис. мітингувальників.

Довідка УНІАН. Міжнародний жіночий день був заснований у 1910 році в Копенгагені німецької політичною діячкою, учасницею комуністичного руху Кларою Цеткін.