Папа Франциск дозволив транслювати ранкову Месу / REUTERS

Папа Франциск вирішив, що відсьогодні щоденна ранкова Свята Меса, яку він служить у резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, буде транслюватись у прямому ефірі.

Про це повідомив директор прес-центру Ватикану Маттео Бруні, інформує Ватиканське Радіо.

Читайте такожУ Ватикані зафіксовано перший випадок коронавірусу

Відео дня

За його словами, Святі Меси будуть транслюватись у прямому ефірі через засоби суспільної комунікації Святої Столиці та телевізійні станції, які їх ретранслюють.

Бруні наголосив, що це дасть можливість усім бажаючим супроводити молитву Святішого Отця, навіть якщо вона відбувається без участі вірян з-поза Ватикану.

Зазначається, що ранкові Святі Меси в каплиці «Дому святої Марти» у Ватикані є однією з особливостей понтифікату Папи Франциска. Він прийняв тисячі вірних з різних парафій, які невеликими групами брали участь у богослуженні, експромтом виголошував короткі проповіді, які потім підсумовувало Ватиканське Радіо та газета «L’Osservatore Romano».

«Папа завжди бажав, щоб ці Святі Меси не транслювались у прямому ефірі. Але, беручи до уваги теперішню ситуацію з інфекцією коронавірусом та надзвичайні запобіжні заходи, він дозволив на пряму трансляцію, аби щоденно бути близько до страждаючих», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 8 березня італійський уряд через поширення коронавірусу закрив на карантин Ломбардію, де найбільше інфікованих, та ще 14 провінцій, серед яких популярне туристичне місто Венеція та економічний центр Мілан.

Обмеження на відвідування та виїзд триватимуть до 3 квітня.

Водночас у всій Італії призупинили роботу театри і кінотеатри, скасовано проведення демонстрацій та інших масових заходів.

Також в країні вже закриті школи, дитячі садки та університети щонайменше до середини березня.

В Італії коронавірусом інфікувалися майже 6 тис. людей, з них понад 200 померли.