У Британії хочуть ізолювати людей віком від 70 років / фото: lardocelargo.com.br

Уряд Британії планує на місяці закрити на карантин усіх жителів віком понад 70 років.

Як заявив міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, офіційне рішення влади про це буде оголошено у найближчі тижні, повідомляє ВВС.

Читайте такожЧерез коронавірус Норвегія вишле з країни іноземців

Відео дня

Згідно з планом уряду, британцям віком понад 70 років не можна буде виходити з дому протягом тривалого періоду часу, щоб убезпечитися від коронавірусу. Також буде заборонено приймати відвідувачів, а продукти і медикаменти їм доставлятимуть до дверей.

Загальна кількість підтверджених випадків коронавірусу в Британії за даними на суботу, 15 березня, становила 1140, майже 38 тисяч осіб були протестовані. Аналізи на коронавірус наразі беруть тільки у пацієнтів лікарень.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон має намір закликати британські компанії виробляти більше апаратів штучної вентиляції легень та іншого медичного обладнання якомога швидше, щоб допомогти Національній службі охорони здоров'я впоратися з епідемією.

Крім того, влада орендує тисячі ліжок у приватних лікарнях, якщо це буде необхідно.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 15 березня у світі зафіксовано 156 399 випадків захворювання на коронавірус COVID-19, що на 10 тисяч більше, ніж за попередню добу. 73 тисяч 968 осіб одужали, а 5 тисяч 833 - померли.

Найбільше від вірусу постраждали Китай (80 995 випадків), Італія (21 тисяча 157 випадків) та Іран (12 тисяч 729). В Італії за добу зафіксовано понад 3 тисячі нових випадків захворювання.