Королева Єлизавета ІІ / фото REUTERS

Королева Єлизавета ІІ заявила про солідарність з британським народом після спалаху коронавірусу, заявивши, що сім'ї по всій Британії вступають в "період великої стурбованості і невизначеності".

Читайте такожКоролева Єлизавета II разом з улюбленцем доргі залишила Лондон (фото)

19 березня з'ясувалося, що Її Величність офіційно пішла на карантин. Разом з чоловіком вони залишили Лондон і будуть жити в Віндзорському замку (за інформацією ЗМІ, до Великодня, який 2020 року припадає на 19 квітня) на тиждень раніше, ніж планувалося, і, ймовірно, залишиться там довше, ніж спочатку передбачалося, - через коронавірус, найбільш поширений у Лондоні.

Відео дня

Про ізоляцію Єлизавета II заявила на офіційних сторінках королівської сім'ї в соціальних мережах. Крім того, у зв'язку з пандемією коронавірусу монарх закликала британців змінити звичний спосіб життя і дотримуватися заходів безпеки.

"Сьогодні ми з Філіпом прибули в Віндзор. Ми знаємо, що багато людей і сімей по всьому Сполученому Королівству і по всьому світу знаходяться в стані великої тривоги і невизначеності. Нам всім радять змінити спосіб життя для загального блага народів, частиною яких ми є, і, зокрема, для захисту найбільш уразливих груп (королева в цьому році відзначить 94-річчя, а, як відомо, літні люди – у групі ризику зараження коронавірусом, – УНІАН)", – йдеться в заяві.

Її Величність подякувала за роботу науковців, лікарів та працівників державних служб, а також запевнила, що світ впорається з пандемією.

"Ви можете бути впевнені, що я і моя сім'я готові зробити все можливе", – сказала королева.

Раніше УНІАН повідомляв, що діти принца Вільяма і Кейт Міддлтон перейшли на дистанційне навчання у школі через карантин.