Ілюстрація / REUTERS

Італія в рамках боротьби з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 припинить усю виробничу діяльність, крім найнеобхіднішого.

Про це оголосив прем'єр-міністр Джузеппе Конте, передає РБК з посиланням на Corriere della Sera.

Нові заходи набудуть чинності з понеділка, 23 березня, і діятимуть щонайменше до 3 квітня.

Відео дня

"Це жорсткі заходи, але у нас немає альтернативи. Зараз ми повинні чинити опір, тому що тільки так ми можемо захистити себе", - наводить його слова Ansa.

Читайте такожПорожні вулиці, патрулі поліції і люди на балконах: як живуть закриті на карантин італійці (фоторепортаж)

Конте підкреслив, що Італія не зупиняє, а на час уповільнює виробничу діяльність. "Це непросте рішення, але сьогодні необхідно робити все, щоб стримати поширення епідемії", - зазначив він.

Прем'єр не уточнив, які саме підприємства будуть закриті, але запевнив, що обмеження не торкнуться супермаркетів, продуктових магазинів, аптек, а також банківських і поштових відділень та страхових компаній. Також продовжиться торгівля товарами першої необхідності та робота громадського транспорту.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу смертність від коронавірусу в Італії встановила новий антирекорд. У країні зареєстровано 793 смерті через коронавірус. Таким чином, загальна кількість померлих із підтвердженим зараженням коронавірусом досягла 4,825 людей.