Єгипет / ілюстрація / REUTERS

Для протидії поширенню коронавірусу Єгипет із 25 березня на два тижні вводить комендантську годину: із 7 вечора по 6 ранку заборонятиметься виходити з дому навіть для купівлі товарів першої необхідності.

Як повідомляє Громадське з посиланням на Associated Press, про це у вівторок, 24 березня, заявив прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі.

Читайте такожЄгипет припиняє авіасполучення з 19 березня

Відео дня

Крім того, за його словами, на термін до 12 квітня в Єгипті закриються всі навчальні заклади, а крамниці й торгові центри (за винятком продуктових, пекарень і аптек) повинні працювати лише в будні (тобто за винятком п'ятниці й суботи) і лише з 7 ранку по 5 вечора.

«Ми прагнемо захистити сім'ї й громадян по всьому Єгипту. Відповідно до розвитку ситуації будемо ухвалювати й більш жорсткі обмеження», — додав Мадбулі, не пояснивши, про які саме обмеження може йтися.

Нагадаємо, 21 березня влада Єгипту для протидії коронавірусу розпорядилася закрити на два тижні всі мечеті (їх понад 100 тисяч) та церкви: мечетям дозволили лише транслювати молитви через гучномовці.

За останніми даними, в Єгипті зафіксовані 366 випадків інфікування SARS-CoV-2 і 21 смерть, зокрема й двох військових генералів, наближених до керівництва країни.

Станом на ранок 24 березня у світі офіційно зареєстрували 381 499 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, 16 557 смертей та 101 794 випадки, коли пацієнти успішно одужали після зараження.

Читайте також: