Британські вчені створили нову модель поширення коронавірусу / facebook.com/Ukrmilitarymedic

У Великобританії новим коронавірусом COVID-19 могли заразитися набагато більше людей, ніж науковці вважали спочатку – можливо, інфікована вже половина населення.

Як повідомляє Financial Times, це випливає з результатів моделювання, проведеного вченими Оксфордського університету.

За словами епідеміолога Сунетри Гупти (Sunetra Gupta), яка очолювала дослідження, якщо результати моделювання підтвердяться, це означатиме, що лише один хворий коронавірусом з тисячі переносить хворобу достатньо важко, щоб потребувати госпіталізації. Абсолютна більшість хворих, як передбачається, переносять хворобу з мінімальними симптомами, або зовсім без них.

Відео дня

Гупта вважає, що в країні необхідно почати масштабне тестування на антитіла, щоб дізнатися, на якій стадії епідемія знаходиться зараз.

Моделювання вчених показує, що COVID-19 досяг Великої Британії не пізніше середини січня. Подібно багатьом новим інфекціям, він поширювався непомітно понад місяць, поки його офіційно не виявили в лютому.

Наголошується, що дослідження вчених з Оксфорда йде в розріз з точкою зору Імперського коледжу Лондона, який має великий вплив на державну політику.

При цьому професор Гупта не береться критикувати уряд за закриття країни для боротьби з епідемією, адже точність її моделі ще не підтверджена. І навіть якщо вона виявиться вірною, заходи карантину допоможуть знизити тиск на національну систему охорони здоров'я.

Нагадаємо, на сьогодні близько 20% населення планети знаходиться "під замком" через спалах COVID-19.

Читайте також: