У Франції вирує епідемія коронавірусу / REUTERS

Франція відкликає свій контингент з Іраку через дедалі більшу потребу у військових для протидії епідемії коронавірусу.

Читайте такожКоронавірус - карта поширення 26 березня

Як повідомляє «Радіо Свобода», про це рішення Міністерства оборони Франції стало відомо 25 березня.

Відео дня

Французькі військові є частиною об’єднаної місії на чолі з США, учасники якої тренують та консультують іракські війська, а також допомагають здійснювати контртерористичні операції проти терористів «Ісламської держави» в Іраку.

На фоні епідемії Париж вирішив репатріювати до наступних повідомлень свій особовий склад, відряджений на операцію «Шаммаль» в Іраку.

Рішення торкнеться близько сотні солдат. Французька армія продовжить здійснювати повітряні операції проти «ІД».

Водночас Франція продовжить підтримувати роботу військових об’єктів у Кувейті та Катарі, а також місії військово-повітряних сил у Сирії.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон оголосив про проведення операції Résilience за участю армії для боротьби з поширенням коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, Східна Франція постраждала від спалаху COVID-19 найбільше. Місцеві медики заявляли про брак захисних костюмів і масок, зростання кількості інфікованих працівників.

Через надзвичайну ситуацію президент Франції Еммануель Макрон заявив про «війну за здоров'я». Уряд наказав армії використовувати військову "систему Морфея": хворих будуть доставляти спеціальними літаками, які використовували в зонах конфлікту в Афганістані і Косові для евакуації військових.

Читайте также: