Ілюстрація / REUTERS

Британський військово-морський флот повідомив, що в останні дні його кораблям довелося супроводжувати сім російських військових кораблів в протоці Ла-Манш.

Військові говорять про "незвично високий рівень активності" російського флоту, передає BBC.

Як сказано в повідомленні ВМФ Британії, група з дев'яти британських кораблів, включаючи чотири фрегати і кілька патрульних суден за підтримки вертольотів, супроводила російські кораблі.

Відео дня

Капітан патрульного судна HMS Tyne лейтенант Нік Уорд відзначив, що флот був змушений реагувати на появу російських кораблів на тлі спалаху коронавірусу в Британії. Військові, включаючи моряків, беруть участь у забезпеченні лікарень обладнанням.

Читайте такожРосіяни у патрулі з ракетним катером нахабно викачували газ в українських водах (відео)

"У той час як збройні сили допомагають національній службі охорони здоров'я рятувати життя в Британії, дуже важливо, щоб флот не забував про свої основні функції, які ми завжди виконували заради безпеки країни", - сказав він.

Російська група кораблів, за інформацією ВМФ Британії, включала два корвети класу "Стерегущий", два великих десантних кораблі проекту 775 (Ropucha в класифікації НАТО) і фрегати проекту 11365. Один із вертольотів британських ВПС зробив кілька прольотів над російськими кораблями.

Раніше командування російського Балтійського флоту повідомило про те, що корвети "Сторож" і "Кмітливий" взяли участь у маневрах в Північному морі.