Дональд Трамп / REUTERS

Єврокомісія наполягає, що немає жодних доказів того, що препарат, який розхвалює президент США Дональд Трамп як чудодійні ліки від коронавірусу, дійсно ефективний у боротьбі з хворобою.

Як пише Reuters, Трамп хвалив гідроксихлорохін, який застосовують для лікування малярії. За його словами, препарат може "стати одним з найбільш переломних в історії медицини" через його потенційний ефект на коронавірус, який викликає COVID-19.

Читайте такожNewsweek: Про пандемію COVID-19 попереджали, але ніхто не слухав

Відео дня

"Ефективність гідроксихлорохіну в лікуванні пацієнтів з COVID-19 на даний момент не доведена", - сказав прес-секретар Єврокомісії, посилаючись на позицію Європейської медичної агенції.

У Єврокомісії також наголосили, що немає підстав вважати, що з коронавірусом можна боротися за допомогою хлорохіну, який теж зазвичай викорустовують проти малярії. Міністерство охорони здоров'я й соціальних служб США в четвер занесло гідроксихлорохін в список потенційних медичних ресурсів після того, як Трамп підписав розпорядження про заборону панічно розкуповувати його і підвищувати ціни на препарат.

Читайте такожУНІАН дізнався, яким коктейлем "важких" медикаментів лікують хворих на коронавірус в Італії

Угорщина минулого тижня заборонила комерційний експорт гідроксихлорохіну.

"Оскільки Угорщина - один з найбільших експортерів цієї медичної речовини, захист і медичне забезпечення угорського населення тепер пріоритет", - заявили в Будапешті.