rodina.ru

Відповідне звернення прем'єру Дмитру Медведєву направив депутат Держдуми, голова Російської партії пенсіонерів за справедливість Ігор Зотов. Про це пише видання «Известия».

Зокрема, член російського парламенту пропонує заборонити ввезення продукції Coca-Cola і Pepsi в країну, а російські заводи компаній зобов'язати працювати виключно на російській сировині. Експерти стверджують, що в разі введення таких заходів звільниться 40% ринку безалкогольних напоїв.

Читайте такожРосія не буде розширювати список заборонених продуктів з країн Заходу – глава Мінсільгоспу РФ

Відео дня

Зотов аргументує свою пропозицію тим, що виробники газованої води спонсорують основні політичні сили США.

«В якості підтримки дій президента РФ і уряду щодо контрсанкций, пропонуємо ввести обмеження на продукцію компаній The Coca-Cola Company і PepsiCo, які є офіційними спонсорами Республіканської партії США і Демократичної партії США відповідно, активно виступають за продовження санкцій щодо Російської Федерації», — йдеться у листі депутата чолі уряду.

Читайте такожУ Росії пропонують ввести ембарго на постачання квітів і шоколаду з ЄС

Раніше УНІАН повідомляв, що уряд РФ затвердив новий список потрапили під ембарго товарів із США, країн Євросоюзу, Канади, Австралії і Норвегії. Також затверджена нова редакція переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, що заборонені до ввезення в Росію.