Ілюстрація / REUTERS

Арабська коаліція, очолювана Саудівською Аравією, оголосила двотижневе перемир'я в Ємені у зв'язку з пандемією нового коронавірусу SARS-CoV-2.

"Ми готуємося до боротьби проти COVID-19", - заявив у середу, 8 квітня, високопоставлений представник коаліції, передає DW.

Режим припинення вогню має набути чинності 9 квітня о 12.00 за Києвом і надалі може бути продовжений, уточнюється в повідомленні арабської коаліції. Повстанці-хусити поки що публічно не відреагували на цю ініціативу.

Відео дня

Раніше всі сторони єменського конфлікту підтримали заклик генерального секретаря ООН Антоніу Гутерриша припинити вогонь, щоб захистити цивільне населення від пандемії коронавірусу SARS-CoV-2.

Читайте такожУ Ємені ліквідовано одного з лідерів "Аль-Каїди"

Досі в Ємені не зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом нового типу. Базове медичне обслуговування в країні розвалилося в результаті багаторічних бойових дій. Експерти побоюються катастрофи, якщо пандемія пошириться на Ємен.

З 2015 року в країні йде війна між військами президента Абда Раббо Мансура Хаді, підтримуваними Саудівською Аравією, Об'єднаними Арабськими Еміратами та іншими арабськими державами, і повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран. В ході конфлікту вбито десятки тисяч осіб, більшість із них - цивільні особи.