Багато моряки не можуть повернутися додому і змушені продовжувати контракти / УНІАН

По всьому світу близько 100 тисяч моряків не можуть залишити судна через поширення коронавірусу.

Про це заявив представник профспілки Verdi Роберт Хенгстер, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожWashington Post: Пандемія коронавірусу змінить підхід людства до війни

Відео дня

За його словами, багато хто з моряків "змушені продовжувати контракти замість того, щоб повернутися до сім'ї і друзів".

Порти по всьому світу запровадили різноманітні обмеження з метою стримати поширення інфекції. Серед нових заходів - заборона на вхід у гавань або обов'язковий карантин для екіпажів. Крім того, доводиться заповнювати велику кількість формулярів про здоров'я команди, заявив капітан контейнеровозу Essen Express Тобіас Камман.

Багато авіакомпаній тимчасово припинили виконувати рейси, що створило додаткові перешкоди для моряків. Зазвичай, на місяць близько 100 тисяч осіб змінюють один одного на бортах суден, однак у світлі пандемії COVID-19 екіпажі змушені залишатися на борту.

Міжнародна палата судноплавства і міжнародні профільні профспілки звернулися зі спільним листом до урядів країн групи G20. Укладачі документа закликають звернути увагу на проблему і зробити можливим відпустку моряків на березі за умови дотримання всіх запобіжних заходів, а також забезпечити медичний огляд мореплавців на березі, оскільки на торгових суднах немає лікарів. Ротацію екіпажів неприпустимо відкладати на довгий час з гуманітарних міркувань, а також з міркувань безпеки і трудового права, наголошується у листі.