Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі назвали «істерикою» побоювання, що через коронавірус у Росії виросте злочинність як у 1990-х роках.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожКоронавірус у Росії: в країні новий антирекорд за кількістю смертей

Відео дня

«Що стосується зростання злочинності, безперечно, ми все це фіксуємо. Головним чином, звичайно, це фіксують правоохоронні органи, які дуже інтенсивно працюють зараз, з підвищеним навантаженням. Разом з тим, дуже важливо закликати всіх не вибудовувати зараз якісь авральні графіки на основі окремих випадків. Нехай навіть вони в ряді міст трапляються, але зовсім згущувати фарби не потрібно, хоча, безперечно, це вимагає підвищеної уваги», - сказав Пєсков, коментуючи повідомлення про напади в регіонах Росії на кур'єрів, які доставляють продукти, чи пограбування покупців, які вийшли з магазинів з покупками.

«Ви знаєте, у страху очі великі. Це такі істеричні прояви, яким, безумовно, не потрібно піддаватися», - додав він, відповідаючи на питання, чи не йдеться про повернення 1990-х.

Коментуючи оцінку російських економістів про те, що вже 25% росіян повністю втратили доходи через введені обмеження в умовах пандемії, Пєсков заявив: «Очевидно, час не простий».

«У зв'язку з гальмуванням економічного життя є неминучим негативний вплив на рівень доходів. Для того, щоб мінімізувати цей негативний вплив, розробляються плани з підтримки і громадян, і тих, у кого є діти, і підприємців», - сказав Пєсков.