REUTERS

У американському штаті Нью-Йорк від коронавірусної хвороби померли 10 тис. 56 осіб.

Вчора, 12 квітня, зафіксовано 671 летальний випадок, про це заявив губернатор штату Ендрю Куомо, повідомляє CNN.

Куомо зазначив, що ситуація вже “не така кепська, якою була раніше”, і додав, що кількість госпіталізованих продовжує зменшуватися, однак досі близько 2 тис. людей щоденно потрапляє в медичні заклади.

Відео дня

Він заявив, що не знає, коли можна буде розпочати нормалізацію життя, тому що невідомо, коли завершиться пандемія COVID-19. “Я хочу, аби це завершилося завтра. Але це нереально”, - наголосив Куомо.

На його переконання, пандемія не завершиться, поки не з’явиться вакцина від COVID-19, на що може знадобитися від 12 до 18 місяців.

Читайте такожВід коронавірусу за кордоном уже одужали 24 українці

Водночас, за його словами, “найгірше залишилося позаду”, і тепер влада штату може контролювати поширення коронавірусної інфекції. “Якщо ви ізолюєтеся, якщо ви вдаєтесь до запобіжних заходів, ваша родина не буде інфікованою. Ми можемо контролювати поширення”, - наголосив Куомо.

Проте він закликав людей й надалі поводитися з розумом.

Як повідомляв раніше УНІАН, за даними мапи поширення коронавірусу, оприлюдненій на сайті американського дослідницького Університету імені Джонса Хопкінса, у США підтверджено 560 тис. 891 випадок інфікування коронавірусом. Наразі госпіталізовано 93 тис. 631 особу. У цій країні померли від коронавірусу вже 22 тис. 861 людина, найбільше у місті Нью-Йорк – 6 тис. 898. Одужали понад 42 тис. людей.