Ілюстрація \ REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон продовжив обмежувальні заходи у країні до 11 травня.

Читайте такожУ Франції за добу від коронавірусу померли 574 особи, загалом інфіковані майже 100 тисяч

Про це він заявив у своєму третьому телевізійному зверненні до нації від початку пандемії COVID-19, передає "Німецька хвиля". Макрон нагадав, що лікарні в регіоні Гранд-Ест та в Парижі, як і раніше, переповнені. Він подякував усім, хто дотримується обмежувальних заходів, і зауважив, що це нелегко, коли живеш у маленькій квартирі.

Відео дня

Суворі обмежувальні заходи у Франції були запроваджені 17 березня. Французам дозволено залишати домівки тільки у невідкладних справах. Здійснювати прогулянки і займатися спортом дозволено одну годину на день в радіусі одного кілометра від будинку.

За даними університету імені Джонса Гопкінса (США), від наслідків інфікування коронавірусом станом на вечір 13 квітня у Франції померли 14 тис. 986 людей.

Крім того, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебреєсус заявив, що остаточно зупинити поширення коронавірусу буде можливо лише за наявності ефективної вакцини проти нього. За його словами, глобальна взаємопов'язаність означає ризик повторної активізації коронавірусу, що призведе до нової хвилі пандемії COVID-19.