Королева Єлизавета ІІ / фото REUTERS

Сьогодні, 21 квітня, королева Великобританії Єлизавета II святкує свій день народження. Її Величності виповнюється 94 роки.

Через пандемію коронавірусу монарх вперше за багато років відмовилася від традиційного збройового салюту й урочистості в цілому.

Читайте також"Коронавірус не здолає нас": Єлизавета II привітала з Великоднем (відео)

Як повідомляє Daily Mail, королева Великобританії відзначить свій 94-й день народження зі своїми рідними по відеоконференції у Zoom. Наразі вона перебуває в ізоляції в Віндзорському замку разом зі своїм чоловіком, 98-річним принцом Філіпом.

Зазначається, що інші члени королівської родини не мають можливості особисто привітати королеву 21 квітня через те, що в Британії зараз діє режим суворої ізоляції через пандемію коронавірусу.

Помічники Єлизавети II влаштують відеодзвінки, щоб діти, онуки і правнуки королеви могли сказати їй свої побажання та поздоровлення.

Варто зазначити, що згідно з давньою королівською традицією, день народження Єлизавета II святкує двічі на рік: один в колі сім'ї, а другий – в один з вихідних днів червня. Влітку королеву вітають всією державою, влаштовуючи паради і відкриті прийоми.

Єлизавета ІІ / фото REUTERS

Єлизавета II офіційно займає трон 67 років. Її правління почалося в 1952 році, коли королеві було 25 років. Таким чином, Єлизавета II є найстаршим монархом в історії Великобританії і рекордсменом за перебування на престолі.

День народження Єлизавети ІІ: відео