Книги / twitter.com/lukeharding1968

Йдеться про книгу із серії "Проект Путін", видану в 2015 році видавництво "Алгоритм", передає Російська служба Бі-бі-сі.

В анотації до книги, повна назва якої звучить як "Ніхто крім Путіна. Чому його визнає російська система", наводиться докладна біографія Хардінга як єдиного автора.

Читайте такожСлідком Росії видав книгу про "злочини української армії" з фейковою обкладинкою

Відео дня

При цьому сам Хардінг у своєму "Твіттері" написав, що вперше бачить цю книгу і не має до неї ніякого відношення. Крім того, він висловив сумнів у тому, що книга "Зрозуміти Путіна", видана у тій же серії за авторством Генрі Кіссінджера, дійсно була написана останнім.

"Хто ж тоді написав її?" - запитує журналіст.

У коментарях до твіту Хардінга російський журналіст Ілля Азар заявив, що його американський колега Майкл Бом, вказаний у ролі автора книги "Помилка президента Путіна" з тієї ж серії, також відхрестився від твору, авторство якого йому приписали. Коментарів з боку видавництва поки не надходило.

Серія "Проект Путін" видавництва "Алгоритм" налічує 24 книги. Як авторів робіт крім Кіссінджера, Хардінга і Бома значаться, зокрема, політики Едуард Лимонов і Сергій Удальцов, публіцист Андрій Піонтковський, німецький політолог Олександр Рар і вбитий цієї зими опозиціонер Борис Нємцов.