flickr.com/photos/sanjit

Про це повідомили в Управлінні з координації гуманітарних питань, передає DT.ua з посиланням на Радіо ООН.

"На початок 2015 року гуманітарна підтримка була потрібна 78 мільйонів осіб у 22 країнах світу. Більша частина з них потребувала надзвичайної допомоги. Як вже неодноразово повідомлялося, однією з головних причин, що перешкоджають поліпшенню ефективності роботи гуманітарних організацій, є брак фінансування", - йдеться в повідомленні.

До списку країн, яким на допомогу в ООН не вистачає коштів, крім держав Сахельского регіону, Ємену і Сомалі, потрапила Україна.

Відео дня

Для допомоги жителям України від донорів отримано поки тільки 34% від запитуваних 316 мільйонів доларів США. Загальний дефіцит бюджету на гуманітарну допомогу становить близько 12,5 мільярдів.

Читайте такожВ ООН розповіли, яку допомогу будуть надавати жителям Донбасу

Як повідомляв УНІАН раніше, згідно з даними Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП), у наданні гуманітарної допомоги в Україні потребують 5 млн осіб, тобто майже кожен дев'ятий її житель. Офіційний представник УКГП Йенс Ларке підкреслив, що в цьому році допомога вже була надана більш ніж 450 тисячам осіб. Мова йде про продовольчі, а також непродовольчі товари та готівкові кошти.