госдеп / mosvedi.ru

За даними Держдепартаменту, такі екстремістські угруповання, як "Ісламська держава", "Аль-Каїда", "Боко Харам" та інші, продовжують "планувати напади у багатьох регіонах", передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

Попередження про загрозу буде в силі до 24 лютого 2016 року.

Громадянам США радять зберігати пильність у громадських місцях і в транспорті, а також спостерігати за обстановкою навколо й уникати місць великого скупчення людей.

Відео дня

Читайте такожПрезиденти США та Франції обговорять Сирію і боротьбу з ісламістами

"Влада вважає, що ймовірність терористичних атак буде зберігатися у міру того, як члени "Ісламської держави" повертаються додому з Сирії та Іраку", - йдеться в повідомленні.

Останнє подібне повідомлення Держдепартамент США випускав в грудні 2014 року після нападів в австралійському Сіднеї. Тоді американська влада попереджали про небезпеку нападів, скоєних "одинаками".

Читайте такожСША призначили нагороду за інформацію про одного з лідерів ІД

Раніше УНІАН повідомляв, що Держдеп США попередив владу Італії про можливі атаки екстремістів на території країни. Як йдеться в повідомленні, поширеному посольством у четвер, метою екстремістів можуть стати місця скупчення людей, включаючи популярні пам'ятки. У списку потенційних цілей фігурують Собор святого Петра, оперний зал "Ла Скала" і міланський собор