/ topwar.ru

Про це повідомило Міноборони РФ.

"Пуск був проведений з підводного положення. Параметри траєкторії польоту МБР "Синева" відпрацьовані в штатному режимі. За підтвердженими даними об'єктивного контролю бойові блоки ракети успішно прибули в заданий район бойового поля Кура на півострові Камчатці", - сказано в повідомленні.

Пуск МБР "Синева" виконувався в рамках перевірки надійності морської системи стратегічного ядерного стримування. Для РПКСН "Верхотуру" це була 27 успішна стрільба балістичної ракетою.

Відео дня

Читайте такожРосія вдарила ракетами по Сирії з підводного човна

 "Верхотуру" – модернізований корабель проекту 667БДРМ "Дельфін". Був побудований на суднобудівному підприємстві "Севмаш" (м. Северодвинськ) і в 2012 році там же пройшов глибоку модернізацію.

В даний час кораблі цього проекту, збройні міжконтинентальними балістичними ракетами "Синява", складають основу морських сил ядерного стримування ВМФ Росії.

Як повідомлялося, поблизу берегів Шотландії проводилася морська операція з пошуку російської підводного човна, поміченого на північі від країни. В операції брали участь протичовнові літаки військово-морських сил Канади та Франції, а також британський підводний човен і фрегат HMS Sutherland.