REUTERS

Таку заяву монарх зробив у телезверненні до нації у зв'язку з серією вибухів у Брюсселі, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

За словами короля, він поділяє біль тих, хто втратив у вівторок своїх друзів і близьких. "Сьогодні наша країна тужить. Для всіх нас день 22 березня ніколи не стане колишнім. Зламані життя. Глибокі рани. Цю біль відчуває вся країна", – сказав він.

Читайте такожСерія терактів в Брюсселі: ЗМІ опублікували фото підозрюваних у скоєнні вибухів

Відео дня

"Перед загрозою ми продовжимо разом відповідати твердістю, спокоєм і гідністю. Збережемо впевненість у собі. У цій впевненості наша сила", — сказав король.

У свою чергу прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель назвав те, що трапилося у вівторок найстрашною подією в історії країни. Він нагадав, що в королівстві оголошено триденний траур, після чого, як він сподівається, країна повернеться до нормального життя.

Мішель додав, що максимальний рівень терористичної загрози збережеться як мінімум до ранку четверга.

Читайте також"Те, чого ми боялися, сталося": Прем'єр Бельгії зробив заяву у зв'язку з терактами в Брюсселі

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Брюсселі відбулася серія терактів. Зокрема, два вибухи прогриміли в аеропорту, ще один в метро. Федеральний прокурор Бельгії Фредерік ван Леу офіційно заявив, що три вибухи в Брюсселі були терактами. Він також повідомив, що один з вибухів в аеропорту був здійснений терористом-смертником. За останніми даними, при вибухах загинули 34 людини.