REUTERS

Нарада міністрів відбулася за кілька днів після терактів у столиці Бельгії, що забрали життя десятків людей, повідомляє Deutsche Welle.

"Це був напад на Бельгію, але мішенню цієї атаки була також і Європа", - заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, якого цитує агенція dpa. Він зазначив, що у спільній заяві за підсумками зустрічі йдеться про вимогу до країн-членів ЄС краще обмінюватися інформацією спецслужб щодо підозрюваних у зв'язках з тероризмом.

Читайте такожГлава ЦРУ: у нас була інформація про підготовку терактів в Парижі

Відео дня

"Іноді існує брак політичної волі, брак координації та, що найважливіше у деяких випадках, брак довіри", - зазначив єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос, цитує агенція Reuters.

Чиновники нарікають, що багато з країн-членів ЄС, у тому числі Франція та Німеччина, притримують стратегічні дані попри заяви про готовність ділитися ними.

Читайте такожЕрдоган: один з брюссельських терористів раніше був висланий з Туреччини

На зустрічі глави відомств домовилися вжити заходів у боротьбі з тероризмом "з більшою швидкістю та серйозністю". У спільній заяві міститься також заклик до Європарламенту прискорити ухвалення законодавства про створення запланованого єдиного європейського реєстру авіапасажирів.