REUTERS

Як повідомляє південнокорейське видання The Chosunilbo, про це йдеться в редакційній статті в офіційній газеті північнокорейського режиму Rodong Sinmun.

"Дорога до революції довга і важка. Можливо, нам доведеться пройти важкий марш, протягом якого ми знову повинні будемо жувати коріння рослин", - йдеться в статті. При цьому південнокорейське видання нагадує, що термін "важкий марш" використовувався режимом КНДР в 90-х роках минулого століття як гасла для виправдання голоду, який убив мільйони громадян країни після смерті засновника режиму Кім Ір Сена в 1994 році.

Повідомляється, що влада Північної Кореї вирішила збирати по 1 кг зерна з кожного жителя Пхеньяну кожен місяць.

Відео дня

"Загальнонаціональна кампанія з економії продовольства ведеться на тлі попереджень про можливу нестачу продовольства протягом найближчих трьох років у результаті міжнародних санкцій", - сказало джерело видання. "Люди починають турбуватися, тому що режим змушує фермерів віддавати додатково їжу у вигляді пожертвувань для військових".

Видання наводить дані міжнародної Організації продовольства і агрокультури, яка підрахувала, що Північній Кореї в цьому році потрібно імпортувати з-за кордону 440 тис. т продовольства. Станом на лютий 2016 року Пхеньян домовився лише про 17,6 тис. т.

Читайте такожКНДР заявила про готовність завдати превентивного ядерного удару

Як повідомляв УНІАН, на початку березня 2016 року Радбез ООН ввів додаткові санкції проти КНДР через ядерні випробування.

Зокрема, члени Ради заборонили експорт з КНДР вугілля, залізної руди, золота, титану, ванадію та інших цінних металів, а також постачання в країну авіаційного палива. Резолюція розширює сферу охоплення збройового ембарго і вводить заборону на відкриття відділень банків Північної Кореї за кордоном.