EgyptAir / cyprus-mail.com

Літак A320, що належить єгипетській авіакомпанії EgyptAir, зник з екранів радарів дорогою до Каїра. На борту були 59 пасажирів і 10 членів екіпажу. Як повідомляє РБК з посиланням на SkyNews, літак пропав над Середземним морем.

Читайте такожВ Афганістані розбився Ан-12 азербайджанської авіакомпанії, серед екіпажу були українці - ЗМІ

Airbus A320-232 пропав через три з половиною години після вильоту з Парижа.

Відео дня

За різними даними, літак останній раз виходив на зв'язок під час польоту над Грецією, інші джерела повідомили, що останній сеанс зв'язку був зафіксований у небі над Туреччиною.

Читайте такожБританські винищувачі перехопили біля кордону з Естонією військові літаки РФ

Літак прямував рейсом MS804 з Парижа в Каїр, він вилетів з аеропорту Шарль-де-Голь о 23.09 за паризьким часом.

Згідно з даними сервісу Flightradar, запис польоту обривається над Середземним морем на підльоті до Єгипту, при цьому в таблиці літак відзначений як такий, що приземлився в Каїрі о 4:06 за місцевим часом. Перед зникненням літака сервіс не зафіксував зміна висоти польоту літака — судно знаходилося на висоті 11 тис. 270 метрів. За інформацією Flightradar, літак був випущений в 2003 році.

У Twitter авіакомпанії з'явилися кілька повідомлень про зникнення літака.

Авіакомпанія також уточнила, що літак зник з радарів о 2:45 за місцевим часом (3:45 мск), після того, як увійшов до повітряного простору Єгипту на 10 миль, хоча раніше авіакомпанія повідомила, що літак не долетів до цієї позначки 80 миль.

Надзвичайні служби зайняті пошуком літака, до операції підключилися ВПС Єгипту.