facebook.com/HPPlayLDN

Біля театру зібралися натовпи шанувальників книг і фільмів про Гаррі Поттера, багато з яких були одягнені в костюми відьом і чарівників, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

Перед прем'єрою Роулінг випустила відеозвернення до тих, кому пощастило в числі перших побачити виставу. Вона попросила прихильників не розголошувати деталі сюжету її п'єси, а в "Твіттері" був запущений хештег #keepthesecrets ("#хранисекреты") для того, щоб прем'єра не була зіпсована "спойлерами".

Читайте такожОголошено дату виходу восьмої книги про Гаррі Поттера

Відео дня

Продовження "Гаррі Поттера" присвячено дорослому життю чарівника. Дія розгортається через 19 років після подій книги "Гаррі Поттер і Дари смерті". За сюжетом Поттеру близько 40 років, він одружений і працює в міністерстві магії. Основний сюжет п'єси присвячений його сину-підлітку Албусу Поттеру і оповідає про те, як він справляється з "важкою ношею" родинної спадщини.

У п'єсі фігурують персонажі Герміони Грейнджер, Рона Візлі, Джині Поттер і Драко Мелфоя, а також його сина Скорпіуса, якого грає Ентоні Бойл.

Змужнілого Гаррі у виставі зіграв 36-річний актор Джеймі Паркер, а Рона Візлі - 34-річний Пол Торнлі.

Герміону Грейнджер грає 45-річна темношкіра актриса Ному Думезвени. Те, що на цю роль вибрали темношкіру актрису, викликало бурхливу реакцію в соцмережах тих, хто нерозривно пов'язували персонаж Герміони з образом Емми Уотсон. Роулінг назвала людей, які висловлювали невдоволення, "купкою расистів".