Джеймс Клеппер / REUTERS

Клеппер заявив про те, що подав прохання про відставку, виступаючи перед комітетом палати представників з розвідки, передає РБК.

За словами Клеппера, на своїй посаді йому залишилося опрацювати 64 дні.

За словами Клеппера, зараз США стикаються з найбільш серйозними викликами за більш ніж 50 років його роботи в розвідці, зазначає Російська служба Бі-бі-сі.

Відео дня

75-річний Клеппер займає посаду директора Національної розвідки з 2010 року. Всього в розвідці Клеппер служив з часів війни у В'єтнамі.

Клеппер, як повідомляла The Washington Post у вересні, координував роботу спецслужб США з розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори. На початку вересня Клеппер стверджував, що хакерські атаки на електронні поштові скриньки лідерів Демократичної партії були, ймовірно, вчинені росіянами.

Читайте такожФБР вивчає фальсифіковані документи проти кампанії Клінтон у рамках справи щодо спроби Росії зірвати вибори у США - ЗМІ

В кінці жовтня Клеппер, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку, заявив, що Росія намагалася впливати на результат президентських виборів у США, однак визнав, що вважає російський вплив незначним.

У лютому 2016 року Клеппер у своїй доповіді про загрози безпеки США згадав сім загроз, які, на його думку, походять від Росії. Серед цих загроз Клеппер називав кибершпіонаж, порушення Договору про ракети малої і середньої дальності, зближення Москви і Пекіна, а також військові дії в Сирії.

Посада директора національної розвідки була створений після терактів 11 вересня 2001 року в рамках реформи американських спецслужб.

Формально на цій посаді чиновник координує діяльність всіх американських розвідувальних відомств.