Серед жителів одного з найбагатших у Європі селищ поки що не знайшлося бажаючих надати біженцям житлову площу / Hurni Christoph via flickr.com

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на The Local, місцева рада села, в якому проживають 300 мільйонерів і яке є одним з найбагатших в Європі, заявила, що прийме християнську сім'ю з п'яти шукачів притулку з Сирії у січні.

Рада попросила місцевих жителів, яких загалом налічується 2200 осіб, повідомити, якщо вони мають вільну житлову площу для біженців, проте поки що бажаючих не знайшлося.

Читайте також"Ісламська держава" навчає бойовиків прикидатися біженцями – ЗМІ

Відео дня

Обервіль-Лілі, одне з найбагатших селищ у Швейцарії, стало відомим у травні цього року, коли його мешканці проголосували за те, щоб платити 290 тисяч франків на рік владі кантону, щоб не приймати 10 прохачів притулку.

Рішення тоді викликало гострі розбіжності у селі, але його підтримав мер Андреас Гларнер, який заявив, що "громадянський обов'язок" швейцарців чинити опір" політиці швейцарського уряду щодо біженців.

Місцева рада вирішила прийняти п'ять осіб, а ще п'ятеро осіб, які шукають притулку, прийме сусідня комуна. Селище також виділить 50 тисяч франків приватній організації, що допомагає біженцям в Греції і Туреччини.

У минулому році федеральний уряд Швейцарії заявив, що прийме 3000 біженців з Сирії протягом трьох років.