Кремль прокоментував ПП з винищувачем на

Про це повідомляє газета «Комерсант» з посиланням на джерело, близьке до розслідування.

За його словами, однією з причин падіння Су-33 могла могла стати помилка пілота. Заходячи на посадку на підвищеній швидкості і під кутом, льотчик міг «порушити центрування», - припустив він. У зв'язку з цим літак міг зачепити трос гаком в недозволеному місці і тим самим створити на нього зайве навантаження, пояснив він.

Співрозмовник підкреслив, що льотчик після обриву троса повинен включити форсаж і екстрено злетіти. На його думку, можливо, пілот цього не зробив, оскільки у винищувача не було місця для маневрів.

Відео дня

Друга версія, за словами джерела «Комерсанта», може бути пов'язана з виробничим браком. Він припустив, що троси аерофінішера, які були передані «Адміралу Кузнєцову», виявилися неналежної якості.

Читайте такожБританія направила фрегат стежити за російським військовим кораблем

Третьою можливою причиною падіння винищувача могло стати неправильне запресовування троса, який замінили після інциденту на «Адміралі Кузнєцові», який стався 13 листопада з корабельним винищувачем Міг-29К. Телеканал Fox News з посиланням на два американських джерела повідомляв, що російський винищувач через технічну несправність зазнав аварії у Середземному морі незабаром після зльоту з авіаносного крейсера.

Раніше повідомлялося, що після виконання бойового завдання в небі Сирії при здійсненні посадки на авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" через обрив троса аерофінішера викотився за межі палуби винищувач Су-33. А 14 листопада в Середземному морі розбився літак Міг-29 з авіаносної групи "Адмірала Кузнєцова".