REUTERS

Про це пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

У заяві представника збройних сил Сенегалу йдеться, що армія вже приведена в повну готовність і почне діяти, якщо влада Гамбії не зуміє знайти політичне вирішення кризової ситуації.

Читайте такожУ Гамбії від численних укусів собаки загинув син обраного президента

Відео дня

Нігерія повідомила, що підготувала свою авіацію. У разі необхідності вона підтримає сенегальські сухопутні війська в ході їх вторгнення в Гамбії. З самої Гамбії вже евакуюють туристів - в основному голландських і британських.

Дозвіл на вторгнення до Гамбії владі Сенегалу видало Економічне співтовариство західноафриканських держав. Воно в грудні підтримало перемогу на виборах президента Гамбії опозиціонера Адама Берроу.

Підсумки тих виборів були оскаржені чинним президентом Гамбії - визнавши спочатку свою поразку, Джамме незабаром змінив свою позицію і заявив, що вибори пройшли з численними порушеннями.

Президент поскаржився в суд, який, втім, розгляне позов тільки навесні. У зв'язку з цим повноваження Джамме, що завершуються в ніч на 19 січня, були офіційно продовжено ще на три місяці, що не сподобалося Економічному співтовариству західноафриканських держав.

Регулярні збройні сили Сенегалу налічують близько 20 тисяч осіб, а військовий бюджет країни становить приблизно 300 млн доларів в рік. Чисельність збройних сил Гамбії оцінюється в 2,5 тисячі осіб.